dimecres, 11 d’octubre del 2017

Lasanya de carn i tomàquet exprés


En una mica més de mitja hora i sense gaires complicacions tens llesta la lasanya.

INGREDIENTS
  • Un paquet de de plaques de lasanya (les meves eren de la marca El Pavo)
  • Formatge per gratinar
  • 40 g. d’oli d’oliva verge extra
  • 500 g. de tomàquet fregit
  • 600 g. de carn picada
  • Sal i pebre
  • Per a la beixamel:
  • 500 g. de llet sencera
  • 50 g. de farina de blat de moro (maicena)
  • 1 formatget
  • 20 g. de mantega
  • Sal i pebre
PREPARACIÓ

  1. Posa les plaques de lasanya en remull amb aigua calenta durant uns 10 minuts (ves amb compte que no se t’enganxin entre elles)
  2. En un recipient gran barreja bé el tomàquet fregit amb la carn, la sal i el pebre, intentant que quedi tot molt integrat
  3. Posa al vas l’oli i escalfa 3 minuts, varoma i velocitat 1
  4. Afegeix la barreja que hem preparat abans i programa 15 minuts, varoma, gir a l’esquerra i velocitat de cullera
  5. Mentrestant, escórrer bé les plaques de lasanya i comences a muntar la primera capa a la safata que faràs servir per posar al forn
  6. Verifica que la carn ja està ben cuita i sense excés de líquid i assegura’t que està al teu gust de sal. Si li falta una mica programa algun minut més i enlloc del cubilet posa-hi el cistell
  7. Munta les capes de lasanya i forma dues o tres capes
  8. Per fer la beixamel només has de posar tots els ingredients al vas (prèviament rentat) i programar 7 minuts a velocitat 4
  9. Cobreix la lasanya amb la beixamel, afegeix el formatge ratllat i gratina fins que estigui daurada
  10. I a menjar!


TRUCS i VARIANTS
  • Jo vaig utilitzar 12 plaques de lasanya (és a dir, 4 lasanyes de 3 plaques cadascuna)
  • Aquesta lasanya és feta per la via ràpida. A partir d’aquí pots fer de més i de menys:
  • Pots fer el formatge ratllat triturant-lo 4 segons a velocitat 7
  • La tomàquet fregida pot ser comprada o pots fer-la amb la thermomix afegint-hi ceba, verdures, etc... (en aquest cas va ser comprada)
  • Jo no compro mai la carn picada, o bé la pico jo amb la thermomix o bé trio a la carnisseria un tros de vedella de guisar, un tros de porc i demano que m’ho piquin barrejat (que és el que vaig fer aquesta vegada)

Fonts: Basada en la recepta de velocidad de cuchara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada