dimecres, 5 d’abril del 2017

Galetes americanes de xocolata


Aquestes galetes són perfectes per fer amb nens. Jo les vaig preparar amb el meu nen de 3 anys fa quinze dies i ens varen quedar fantàstiques (tant és així que les he posat de capçalera del blog...).
És una recepta que he vist en diverses webs però aquesta en concret la vaig treure de la web de “velocidad de cuchara”.

INGREDIENTS

60 g. de mantega
180 g. de farina
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
80 g. de sucre
2 culleradetes de sucre vainillat
1 ou mitjà
100 g. de boletes de xocolata

PREPARACIÓ
  1. Escalfa el forn a 180 graus (escalfor a dalt i a baix)
  2. Posa la mantega, la farina, el llevat, l'ou, el sucre i el sucre vainillat al vas de la thermomix
  3. Barreja durant 20 segons a velocitat 5
  4. Incorpora les boletes de xocolata i barreja 5 segons a velocitat 5
  5. Treu la massa i, amb les mans, fes boletes petites que hauràs de xafar i posar en una safata de forn untada de mantega
  6. Posa la safa a la part inferior del forn durant 12-15 minuts i ja estaran a punt per deixar refredar i menjar







TRUCS
  • Jo no tenia boletes de xocolata i vaig triturar una teula de xocolata (que era l’única que tenia per casa). Per fer-ho vaig ficar el xocolata en trossos i vaig programar 4 segons a velocitat 6. Vaig comprovar que hi havia trossos que no estaven ben triturats i vaig tornar a repetir el procés (però abans vaig treure els trossets petits perquè no quedessin “fets pols”)
  • És una massa molt maniobrable, ja veureu que no tindreu cap problema, però si us queda un xic enganxosa (a mi no em va quedar) us podeu untar les mans amb una mica d’oli o farina i la podreu treballar perfectament
  • Si us fa mandra netejar la safata del forn (com és el meu cas...) només cal que la folreu amb paper de forn (o també podeu fer servir una de les làmines de silicona aptes per a forn) però el que no us recomano és paper de “plata”
  • No us passeu amb la cocció perquè quan es refreden ja s’acaben d’endurir, amb els 12-15 minuts hi ha temps suficient per coure’s bé
  • Si les guardeu en una caixa de galetes ben tancada, a la setmana encara seran igual de bones que el primer dia






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada