El de sempre, és el que feia abans de tenir thermomix i és
un dels que més m’agraden, aquest no falla mai.
INGREDIENTS
- 3 ous
- 150 g. de sucre
- 120 g. de iogurt de llimona
- 80 g. d’oli suau
- 1 llimona
- 200 g. de farina
- 1 sobre de llevat
- Una punta de sal
PREPARACIÓ
- Abans de res prepara el motllo untant-lo amb mantega i posa a escalfar el forn a 180 graus
- Posem al vas (ha d’estar ben net i sec) la pell de la llimona (sense res blanc) i el sucre i programem 10 segons a velocitat 10. Amb l’espàtula baixem els ingredients
- Afegim els ous i programem 30 segons a velocitat 3
- Afegim la farina, el iogurt, el suc de la llimona (colat), l’oli i la sal i programem 1 minut velocitat 5
- Afegim el llevat i programem 15 segons a velocitat 5.
- Acabem de barrejar amb l’espàtula, ho aboquem al motllo i fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix uns 30-50 minuts (però com que depèn molt del forn i del motllo als 30 minuts li donem un cop d’ull per assegurar-nos que no està)
- Deixem refredar una miqueta i desmotllem
- Quan està fred, amb un colador, tirem sucre glass per sobre
- I a menjar!
TRUCS
i VARIANTS
- Depèn del tipus de motllo caldrà deixar-ho més temps o menys. Si el motllo és petit el pa de pessic serà més alt i necessitarà més temps de forn, si el motllo és gran no pujarà tant i no caldrà tant de temps. Jo vaig fer servir un motllo allargat i estret i, per tant, va pujar molt i vaig deixar-lo quasi bé 50 minuts (la temperatura la vaig posar a 170 enlloc de 180 graus per tal que no es cremés de dalt i quedés cru de dins)
- A mi m’agrada amb molt gust de llimona i, per tant, hi he tirat el suc de tota la llimona i he posat el iogurt també de llimona. La recepta original només feia servir la pell de la llimona i posava el iogurt natural
Font: Basada en la recepta del llibre cocina fàcil i saludable de la Thermomix
Bona vesprada! Tastaolletes t'he descobert per casualitat. He fet el pà de pessic amb thermomix, 1er cop, sempre a mà i amb la thermomix , TM31 no m'ha pujat, ni m'ha quedat pas esponjosa. He fet servir de cabra de llimona; no utilitzo pas res de vaca; farina de blat (normalment faig servir farina d'ametlla i d'arròs) . Igual m'he saltat alguna cosa...ara que hi penso, crec que he afegit el llevat amb la farina directament.
ResponEliminaUn altra comentari, vaig intentar fer un Strudel i em va quedar ufff. Hi ha alguna consideració que no vaig tenir en compte ?
Gràcies.