dimecres, 24 de maig del 2017

Pa de pessic de iogurt


El de sempre, és el que feia abans de tenir thermomix i és un dels que més m’agraden, aquest no falla mai.

INGREDIENTS
  • 3 ous
  • 150 g. de sucre
  • 120 g. de iogurt de llimona
  • 80 g. d’oli suau
  • 1 llimona
  • 200 g. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Una punta de sal

PREPARACIÓ
  1. Abans de res prepara el motllo untant-lo amb mantega i posa a escalfar el forn a 180 graus
  2. Posem al vas (ha d’estar ben net i sec) la pell de la llimona (sense res blanc) i el sucre i programem 10 segons a velocitat 10. Amb l’espàtula baixem els ingredients
  3. Afegim els ous i programem 30 segons a velocitat 3
  4. Afegim la farina, el iogurt, el suc de la llimona (colat), l’oli i la sal i programem 1 minut velocitat 5
  5. Afegim el llevat i programem 15 segons a velocitat 5.
  6. Acabem de barrejar amb l’espàtula, ho aboquem al motllo i fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix uns 30-50 minuts (però com que depèn molt del forn i del motllo als 30 minuts li donem un cop d’ull per assegurar-nos que no està)
  7. Deixem refredar una miqueta i desmotllem
  8. Quan està fred, amb un colador, tirem sucre glass per sobre
  9. I a menjar!

TRUCS i VARIANTS
  • Depèn del tipus de motllo caldrà deixar-ho més temps o menys. Si el motllo és petit el pa de pessic serà més alt i necessitarà més temps de forn, si el motllo és gran no pujarà tant i no caldrà tant de temps. Jo vaig fer servir un motllo allargat i estret i, per tant, va pujar molt i vaig deixar-lo quasi bé 50 minuts (la temperatura la vaig posar a 170 enlloc de 180 graus per tal que no es cremés de dalt i quedés cru de dins)
  • A mi m’agrada amb molt gust de llimona i, per tant, hi he tirat el suc de tota la llimona i he posat el iogurt també de llimona. La recepta original només feia servir la pell de la llimona i posava el iogurt natural

Font: Basada en la recepta del llibre cocina fàcil i saludable de la Thermomix

1 comentari:

  1. Bona vesprada! Tastaolletes t'he descobert per casualitat. He fet el pà de pessic amb thermomix, 1er cop, sempre a mà i amb la thermomix , TM31 no m'ha pujat, ni m'ha quedat pas esponjosa. He fet servir de cabra de llimona; no utilitzo pas res de vaca; farina de blat (normalment faig servir farina d'ametlla i d'arròs) . Igual m'he saltat alguna cosa...ara que hi penso, crec que he afegit el llevat amb la farina directament.
    Un altra comentari, vaig intentar fer un Strudel i em va quedar ufff. Hi ha alguna consideració que no vaig tenir en compte ?
    Gràcies.

    ResponElimina