divendres, 7 d’abril del 2017

Llenties amb arròs

A casa meva sempre s’han menjat les típiques llenties amb xoriç però buscant per internet vaig veure que la combinació llenties amb arròs permet absorbir millor el ferro de la llegum. És per això que vaig decidir provar-ho i, la veritat, ens va agradar molt.

INGREDIENTS

300 g. de llenties pardines
100 g. d’arròs (de gra rodó, jo faig servir el SOS de Nomen)
2 pastanagues
1 ceba mitjana/gran
1 all (opcional, jo no li vaig posar)
1 tros de pebrot vermell (opcional, jo no li vaig posar)
1 tros de pebrot verd (opcional, jo no li vaig posar)
Xoriç (jo no li vaig posar)
30 g. d’oli d’oliva
1 litre d’aigua
1 culleradeta de sal
1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

  1. Posem les llenties en remull. Es poden posar dues hores abans o d’un dia per l’altre. Aquesta vegada jo les he deixat des d’ahir a la nit fins a aquesta tarda
  2. Posem en el vas la ceba, la pastanaga i la resta de verdura si és que li voleu posar (all i pebrots), programem 4 segons a velocitat 4 per triturar-la i baixem les restes que han quedat a la tapa i a la paret del vas
  3. Afegim l’oli i programem 5 minuts a temperatura varoma i velocitat 1
  4. Si no us agrada trobar trossos de verdura ara podeu programar uns segons velocitat 5-10
  5. Afegiu les llenties molt ben rentades i escorregudes, el xoriç tallat a trossos (si és que n’hi voleu posar), el llorer, la sal i l’aigua i programeu 20 minuts, 100 graus, gir a l’esquerra i velocitat de cullera
  6. Quan falti mig minut traieu el cubilet i aboqueu l’arròs sense que la thermomix pari de funcionar i programeu 11 minuts més a 100 graus, gir a l’esquerra i velocitat de cullera
  7. I a menjar!

TRUCS I VARIANTS

  • Sobretot, no us oblideu programar gir a l’esquerra per tal que no us quedi un puré de llenties 
  • La meva mare sempre hi posa un tros de pell de taronja. Si voleu fer-ho l’heu d’afegir en el moment que afegiu les llenties
  • Si poseu les llenties en remull només una o dues hores abans us recomano que enlloc de programar 20 minuts en programeu 25 perquè no us quedin dures
  • Si us agraden molt espesses podeu posar una mica menys d’aigua o canviar el cubilet per la cistella quan hi poseu l’arròs perquè l’aigua s’evapori una mica més


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada