diumenge, 2 de juliol del 2017

Salmorejo de remolatxa


La recepta és molt senzilla i tot és molt ràpid, perquè els tomàquets, si tens thermomix, no cal pelar-los, només rentar-los. El resultat, espectacular visualment i molt bo!

INGREDIENTS
  • Un paquet de remolatxa cuita (uns 400-500 grams). Jo sempre faig servir la del Mercadona (està a les neveres amb les amanides)
  • Dos tomàquets tallats a quarts
  • Un dent d’all
  • 40 g. de molla de pa
  • 15 ml. de vinagre de vi blanc
  • 40 ml. d’oli d’oliva verge extra
  • 5 grams de sal
  • 100 ml. d’aigua

PREPARACIÓ
  1. Pesa l’oli i reserva’l
  2. Posa l’all, les remolatxes, els tomàquets i la sal al vas i programa 30 segons a velocitat 5
  3. Baixa els ingredients amb l’espàtula i afegeix el vinagre, l’aigua i el pa
  4. Tritura 1 minut a velocitat 10
  5. Torna a baixar els ingredients cap al vas i programa 1 minut a velocitat 5. Mentrestant, ves afegint l’oli a la tapa perquè es vagi filtrant cap al vas i així emulsioni
  6. I a menjar!

TRUCS i VARIANTS
  • Si vols pots ratllar 4 ous a la thermomix abans de començar. Per fer-ho només caldrà que els posis a dins del vas i programis 2 segons a velocitat 4
  • Si vols picar pernil també va bé fer-ho abans, després dels ous, i no cal rentar la thermomix. Cal donar-li uns quants cops de turbo fins que trobeu la mida de pernil que us agrada
  • Si ho preferiu, a la recepta de la revista hi afegien formatge i poma



Fonts: Basada en la recepta de la revista Hola d’abril de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada