dimarts, 20 de juny del 2017

Mandonguilles al vapor en salsa de tomàquet


Una altra manera de menjar carn, feta en mandonguilles! Recepta fàcil, boníssima i també lleugera, perquè les he fet al vapor.

INGREDIENTS
Per les mandonguilles:
  • 100 g. de llet
  • 2 llesques de pa de motllo (o de pa normal sense crosta)
  • 500 g. de carn picada
  • 2 ous
  • 2 cullerades de pa ratllat amb all i julivert (jo només he posat pa ratllat)
  • Pebre al gust
  • Sal al gust

Per la salsa de tomàquet:
  • 1 all
  • 80 g. de ceba tallada en 2
  • 40 g. d’oli d’oliva
  • 800 g. de tomàquet en conserva
  • 1 culleradeta de sal
  • Un pessic de sucre
  • Un pessic de pebre negre

PREPARACIÓ
  1. Posa la carn en un bol gran i reserva
  2. Posa al vas el pa de motllo i programa 4 segons a velocitat 4
  3. Afegeix la llet i els ous i programa 10 segons a velocitat 3
  4. Posa-ho tot al bol amb la carn, afegeix el pa ratllat, la sal i el pebre i remena-ho tot bé
  5. Deixa reposar mitja horeta (mínim) a la nevera
  6. Dóna forma a les mandonguilles i les reparteixes entre el recipient varoma i a la safata varoma prèviament untats amb oli perquè no s’enganxin les mandonguilles (i reserves)
  7. Al vas posem l’all, la ceba i l’oli i programem 5 segons a velocitat 5
  8. Sofregim 3 minuts a 120 graus i velocitat 1
  9. Afegim el tomàquet triturat, la sal, el sucre i el pebre. Posem el varoma en la seva posició i programem 20 minuts a temperatura varoma i velocitat 1
  10. I a menjar!

TRUCS i VARIANTS
  • Quan s’acabi la recepta, posa-ho tot a una olla i fes-lo arribar a ebullició al foc perquè estigui ben integrat
  • Si t’agraden més pots fer les mandonguilles fregides, però seran molt més calòriques



Fonts: De la web de recetario vaig agafar la recepta de les mandonguilles, mentre que de la web de canecositas vaig agafar la salsa de tomàquet i la idea de fer-les al vapor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada