dimarts, 30 de maig del 2017

Pa fet a casa


La idea era fer pa de motllo, perquè vaig veure la recepta a la web de velocidad de cuchara i a la de thermorecetas, però la veritat, em va quedar pa normal... Això sí, dels pans que he fet (fa temps havia tingut una panificadora) puc certificar que ha sigut el més bo i que el repetiré moltes vegades.

INGREDIENTS
  • 350 g. d’aigua
  • 20 g. de sucre
  • 20 g. de mantega
  • 20 g. de llevat de fleca (jo vaig utilitzar tres sobres de 7 g. del Mercadona)
  • 600 g. de farina de força
  • 10 g. de sal

PREPARACIÓ
  1. Posa al vas l’aigua, el sucre, la mantega i el llevat i programa 2 minuts, 37 graus, velocitat 1
  2. Afegeix la meitat de la farina i programa 15 segons, velocitat 6
  3. Incorpora la resta de farina i la sal i programa 3 minuts, velocitat espiga
  4. Deixa reposar dins del vas tapat amb un drap de cuina mitja hora
  5. Pinta amb força mantega el motllo o motllos (jo vaig fer servir dos motllos de plumcake)
  6. Posa la massa dins dels motllos i deixa-ho reposar una hora i mitja en un lloc càlid tapat (fins que vegis que ha doblat el seu volum)
  7. Escalfa el forn a 200 graus i, quan ja hagi arribat als 200 graus, forneja durant 30-40 minuts amb escalfor a dalt i a baix sense ventilador (jo amb 30 minuts en vaig tenir prou)
  8. Desmotlla-ho en calent i deixa-ho sobre una reixa fins que es refredi
  9. I a menjar!

TRUCS i VARIANTS
  • Enlloc de deixar-lo reposar una hora i mitja tapat, vaig posar-ho al forn a 50 graus mitja hora perquè llevés. Després el vaig treure i el vaig tapar fins que el forn va arribar als 200 graus
  • S’hi poden afegir llavors al pa, pipes, nous, etc...



Fonts: Basada en la recepta del web de velocidad de cuchara i de Thermorecetas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada