dimarts, 2 de maig del 2017

Puré de patates



El puré de patates és una de les receptes més bàsiques que es fan amb la thermomix i, la veritat, queda boníssim. Jo no sóc gaire amiga de la mantega i normalment el faig sense llet i amb oli d’oliva verge extra i així és com també el fa la meva gran amiga Montse, que em va passar la fantàstica foto que he penjat. La recepta és del llibre fàcil i saludable de la Thermomix però amb algunes variants.

Moltes gràcies Montse!!

INGREDIENTS
  1. 1 kg. de patates trocejades. El llibre diu que han de ser farinoses però jo poso les que tinc
  2. 350 g. d’aigua
  3. Nou moscada (opcional)
  4. 50 g. d’oli d’oliva verge extra
  5. Sal i pebre al gust

PREPARACIÓ
  • Posem la papallona al vas
  • Afegim les patates, l’aigua i la sal en el vas i programem 20 minuts, temperatura varoma, velocitat 1
  • Comprovem que les patates estan ben cuites (si no és així posem uns minuts més)
  • Després de treure la papallona posem l’oli i la nou moscada (si és que en posem) i programem 30 segons velocitat 3
  • Afegim el pebre acabat de moldre per sobre
  • I a menjar!

TRUCS i VARIANTS

La recepta original portava una mica més d’aigua però a mi m’agrada més espès
Si vols, pots canviar l’oli per la mantega
També és possible canviar l’aigua per llet, però després la temperatura ha de ser 90 graus i haureu de posar més temps (uns 30 minuts)


Fonts: Montse Garcia i Llibre fàcil i saludable de la Thermomix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada