dijous, 18 de maig del 2017

Salmorejo



Feia temps que volia provar de fer-lo però no vaig trobar el moment fins ahir. La recepta és molt senzilla i tot és molt ràpid, perquè els tomàquets, si tens thermomix, no cal pelar-los, només rentar-los. Normalment s’acompanya amb daus petits de pernil i amb ou dur ratllat però jo, que li poso formatge a quasi tot, el vaig acompanyar de pernil, de formatge i de rostes de pa. El resultat és que entre en Josep i jo ens el vàrem menjar tot!

INGREDIENTS
  • 1000 g. de tomàquet de pera madurs i vermells (rentats però no cal pelar-los)
  • 90 g. d’oli d’oliva verge extra
  • 1 o 2 alls (jo només li vaig posar un)
  • 30 g. de vinagre de vi blanc
  • 150 g. de molla de pa del dia abans (jo li vaig posar de dia i també va quedar bo)
  • 1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ
  1. Pesa l’oli i reserva’l
  2. Posa al vas l’all tomàquet, l’all i la sal i programa 30 segons, velocitat 5
  3. Afegeix el pa i el vinagre i programa 30 segons a velocitat 5 i després 2 minuts a velocitat 10
  4. Programa velocitat 5 i ves tirant a poc a poc sobre la tapa de la thermomix l’oli (sense treure el cubilet) fins acabar d’incorporar-lo
  5. Reserva a la nevera
  6. I a menjar!

TRUCS i VARIANTS
  • Si vols pots ratllar 4 ous a la thermomix abans de començar. Per fer-ho només caldrà que els posis a dins del vas i programis 2 segons a velocitat 4
  • Si vols picar pernil també va bé fer-ho abans, després dels ous, i no cal rentar la thermomix. Cal donar-li uns quants cops de turbo fins que trobeu la mida de pernil que us agrada


Fonts: Basada en la recepta del llibre cocina fàcil i saludable de la Thermomix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada