Aquesta és una altra d’aquelles receptes que no porta greixos (ni oli ni mantega). La vaig veure en una web i vaig decidir provar de fer-la, i aquí teniu el resultat, està boníssssima!
INGREDIENTS
- 1 kg de pomes Golden
- 2 ous
- 4 cullerades de farina de blat de moro (maicena) i 4 de farina
- 8 cullerades de sucre (jo he posat sucre morè)
- 1 vas petit de llet sencera o un iogurt
- 1 sobre de llevat
- La ratlladura d’una llimona (només la part groga)
- El suc de mitja llimona
- Melmelada d’albercoc
- Mantega per untar el motllo
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 200 graus
- Pelem les pomes, els hi traiem el cor i les partim en 4 trossos (en guardem una per cobrir la el pa de pessic)
- Posem les pomes al vas, programem 40 segons velocitat 5-7 i reservem en un bol
- Posem al vas el sucre i els ous i programem 4 minuts velocitat 4
- Afegim la llet i programem 20 segons velocitat 3
- Afegim la resta d’ingredients (menys la melmelada i la mantega) i programem 30 segons velocitat 5
- Untem un motllo desmotllable amb mantega i hi aboquem la massa
- Fornegem a 180 graus uns 30 minuts i punxem per veure si està ben cuit
- Afegim per sobre la poma filetejada i pintem amb la melmelada ben barrejada amb una mica d’aigua
- Posem uns minuts a dalt del forn i programem només el grill fins que la veiem daurada
- Deixem refredar una mica, desmotllem i a menjar!
TRUCS
i VARIANTS
- És difícil calcular el temps de cocció perquè cada forn és diferent i també depèn del motllo que facis servir. Si el motllo és massa gran la massa no pujarà gaire i es courà abans, en canvi, si el motllo és petit la massa pujarà molt però pot ser que quedi crua per dins
Fonts: Basada en la recepta de la pàgina web amimaneracocinando.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada