dijous, 11 de maig del 2017

Tarta de poma




Aquesta és una altra d’aquelles receptes que no porta greixos (ni oli ni mantega). La vaig veure en una web i vaig decidir provar de fer-la, i aquí teniu el resultat, està boníssssima!

INGREDIENTS
  • 1 kg de pomes Golden
  • 2 ous
  • 4 cullerades de farina de blat de moro (maicena) i 4 de farina
  • 8 cullerades de sucre (jo he posat sucre morè)
  • 1 vas petit de llet sencera o un iogurt
  • 1 sobre de llevat
  • La ratlladura d’una llimona (només la part groga)
  • El suc de mitja llimona
  • Melmelada d’albercoc
  • Mantega per untar el motllo

PREPARACIÓ
  1. Escalfem el forn a 200 graus
  2. Pelem les pomes, els hi traiem el cor i les partim en 4 trossos (en guardem una per cobrir la el pa de pessic)
  3. Posem les pomes al vas, programem 40 segons velocitat 5-7 i reservem en un bol
  4. Posem al vas el sucre i els ous i programem 4 minuts velocitat 4
  5. Afegim la llet i programem 20 segons velocitat 3
  6. Afegim la resta d’ingredients (menys la melmelada i la mantega) i programem 30 segons velocitat 5
  7. Untem un motllo desmotllable amb mantega i hi aboquem la massa
  8. Fornegem a 180 graus uns 30 minuts i punxem per veure si està ben cuit
  9. Afegim per sobre la poma filetejada i pintem amb la melmelada ben barrejada amb una mica d’aigua
  10. Posem uns minuts a dalt del forn i programem només el grill fins que la veiem daurada
  11. Deixem refredar una mica, desmotllem i a menjar!

TRUCS i VARIANTS

  • És difícil calcular el temps de cocció perquè cada forn és diferent i també depèn del motllo que facis servir. Si el motllo és massa gran la massa no pujarà gaire i es courà abans, en canvi, si el motllo és petit la massa pujarà molt però pot ser que quedi crua per dins


Fonts: Basada en la recepta de la pàgina web amimaneracocinando.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada