dilluns, 10 d’abril del 2017

Crema de mongeta blanca amb oli de menta

La meva neboda, que està estudiant el grau de Nutrició i Dietètica, acaba de cursar l’assignatura de Tècniques Culinàries i entre les receptes que han anat fent hi havia aquesta crema que era molt ràpida i fàcil. L’he fet amb la thermomix, l’he adaptat una mica i aquí us deixo una foto amb el resultat.

INGREDIENTS

400 g. de mongeta blanca cuita calenta
Una mica de brou de coure les mongetes i, si les heu comprat cuites com jo, podeu afegir una mica d’aigua o de caldo (jo he posat 50 grams d’aigua calenta)
Oli d’oliva
Unes quantes fulles de menta rentades
Llavors variades (jo he fet servir una barreja de xia, de lli, sèsam, pipes de girasol i pipes de carbassa)

PREPARACIÓ

PER FER L'OLI DE MENTA:
  1. Pica amb una mà de morter una mica de menta neta
  2. Afegeix oli d’oliva i escalfa 20 segons al microones. Si pots, deixa’l macerar unes hores

PER FER LA CREMA DE MONGETA BLANCA:
  1. Posa les mongetes amb el brou o l’aigua i una mica de l’oli aromatitzat a la thermomix i tritura 50 segons a velocitat 5-7
  2. Amanir la crema amb l'oli de menta
  3. Afegir les llavors
  4. I a menjar!


TRUCS I VARIANTS

Les mongetes les podeu comprar cuites al mercat (com vaig fer jo) o coure-les vosaltres, si teniu temps
En d’altres receptes de crema de mongeta s’hi inclou patates i verdures (com porro, ceba, pastanaga, etc...)

L’oli aromatitzat l’he fet de menta perquè és el que la recepta de la meva neboda deia però el podeu fer amb cibulet, bitxo, all... com més us agradi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada