dijous, 20 d’abril del 2017

Galetes de xocolata lleugeres


 Aquestes galetes ens han encantat i es fan rapidíssimes. Són molt lleugeres perquè no porten oli ni mantega i porten cacau pur. La recepta original anava amb mantega i la vaig treure de la web de mytaste però no puc dir l’autor perquè ara veig que ja l’han despenjat L.

Queden cruixents per fora, esponjoses per dins i amb un gust a cacau esplèndid!

INGREDIENTS

125 g. de sucre
100 g. de farina
50 g. de formatge Philadelphia light
1 ou mitjà
1 culleradeta de llevat Royal
3 cullerades de cacau pur en pols
1 culleradeta de sucre de vainilla o d’essència de vainilla (opcional)
1 polsim de sal
Un bol de sucre glass per cobrir-les

PREPARACIÓ
  1. Folrem una safata amb paper de forn
  2. Posem al vas el sucre barrejat amb la farina, el llevat, el cacau, el formatge i la sal i barregem 10 segons a velocitat 3
  3. Afegim l’ou lleugerament batut i el sucre de vainilla i batem 10 segons més a velocitat 3
  4. Ho traiem de la thermomix i ho posem en un bol gran
  5. Anem fent boletes amb dues culleres (la massa és enganxosa, no la toqueu amb les mans, de moment)
  6. Posem les boletes al bol on hi ha el sucre glass per arrebossar-les. Movem una mica el bol perquè es arrebossin bé i després ja les podem agafar amb compte, acabar de modelar-la i posar a la safata del forn. Deixeu força espai entre galeta i galeta i no les xafeu (deixeu-les amb forma de boleta) perquè quan es posin al forn ja s’aplanaran i es faran més grosses
  7. Repetiu l’operació fins que ja no us quedi massa i poseu-les al forn preescalfat a 180 graus durant 12 minuts
  8. Deixeu que es refredin, i a menjar!
TRUCS I VARIANTS
  • L’arrebossat de sucre glass li dóna un color molt original
  • La recepta original portava 25 grams de mantega enlloc dels 50 grams de Philadelphia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada