Aquestes galetes ens han encantat i es fan rapidíssimes. Són molt lleugeres perquè no porten oli ni mantega i porten cacau pur. La recepta original anava amb mantega i la vaig treure de la web de mytaste però no puc dir l’autor perquè ara veig que ja l’han despenjat L.
Queden cruixents per fora, esponjoses per dins i amb
un gust a cacau esplèndid!
INGREDIENTS
125 g. de sucre
100 g. de farina
50 g. de formatge Philadelphia light
1 ou mitjà
1 culleradeta de llevat Royal
3 cullerades de cacau pur en pols
1 culleradeta de sucre de vainilla o d’essència de
vainilla (opcional)
1 polsim de sal
Un bol de sucre glass per cobrir-les
PREPARACIÓ
- Folrem una safata amb paper de forn
- Posem al vas el sucre barrejat amb la farina, el llevat, el cacau, el formatge i la sal i barregem 10 segons a velocitat 3
- Afegim l’ou lleugerament batut i el sucre de vainilla i batem 10 segons més a velocitat 3
- Ho traiem de la thermomix i ho posem en un bol gran
- Anem fent boletes amb dues culleres (la massa és enganxosa, no la toqueu amb les mans, de moment)
- Posem les boletes al bol on hi ha el sucre glass per arrebossar-les. Movem una mica el bol perquè es arrebossin bé i després ja les podem agafar amb compte, acabar de modelar-la i posar a la safata del forn. Deixeu força espai entre galeta i galeta i no les xafeu (deixeu-les amb forma de boleta) perquè quan es posin al forn ja s’aplanaran i es faran més grosses
- Repetiu l’operació fins que ja no us quedi massa i poseu-les al forn preescalfat a 180 graus durant 12 minuts
- Deixeu que es refredin, i a menjar!
TRUCS
I VARIANTS
- L’arrebossat de sucre glass li dóna un color molt original
- La recepta original portava 25 grams de mantega enlloc dels 50 grams de Philadelphia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada