Ara que les maduixes es poden comprar molt barates he decidit
posar-m’hi. La veritat és que la primera vegada que vaig fer la melmelada de
maduixa em vaig endur un bon ensurt perquè va començar a vessar per la tapa
de la thermomix, sort que vaig poder parar-la a temps!
Ara sé que, quan es tracta de maduixes, la temperatura
no pot passar de 90 graus i cal ampliar el temps de cocció perquè acabi d’espessir.
INGREDIENTS
500 g. de maduixes rentades
20 g. de suc de llimona
250 g. de sucre (la recepta original marca 500 g. però
amb la meitat queda superdolç!)
Mitja poma (opcional)
PREPARACIÓ
- Posa les maduixes, el suc de llimona, el sucre i la poma i tritura 6 segons a velocitat 4 (triturar és opcional)
- Baixa tots els ingredients amb una espàtula
- Programa 35 minuts, 90 graus, velocitat 2 i quan arribi a la temperatura, canvia el cubilet per la cistella
- Ja pots emplenar els pots i, si vols, envasar-los al buit perquè et durin més
TRUCS
- No programar temperatura varoma perquè a tanta temperatura les maduixes poden fer escuma
- Quan veieu que arriba a la temperatura de 90 graus canvieu el cubilet per la cistella i espessirà abans
- He afegit mitja poma rentada i tallada a trossos en el primer pas. La pectina que conté fa espessir millor i no hi notaràs el gust
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada