Al meu fill li encanta, com diu ell, “tota la xocolata”,
per això, en un intent que mengi menys bolleria de xocolata, vaig preparar
aquest pa de pessic. És el típic pa de pessic genovès de xocolata (jo he tret
la recepta de thermorecetas, però
diria que és la mateixa que a totes les webs) i l’he preparat en un motllo en
forma de nino que hem “tunejat” amb “lacasitos”. A mi també em va bé perquè en
no tenir oli ni mantega és molt més lleuger que qualsevol altre.
INGREDIENTS
Quatre ous
120 g. de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla
80 g. de farina de rebosteria
40 g. de cacau pur
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 180 graus i pintem amb mantega el motllo que vulguem fer servir
- Posem la papallona a la thermomix
- Aboquem els ous, el sucre i el sucre de vainilla al vas i programem 6 minuts, 37 graus, velocitat 4
- Programem 6 minuts més a velocitat 4 però aquesta vegada sense temperatura
- Afegim la farina i el cacau intentant repartir-ho bé entre els forats de la papallona
- Programem només 4 segons a velocitat 3
- Traiem la papallona i amb una espàtula acabem d’integrar la farina amb moviments envolvents i suaus
- Emplenem el motllo i el posem al forn a 170 graus durant mitja hora
- Passada la mitja hora punxem per veure si està ben cuit i traiem del forn
- Quan estigui fred adornem amb lacasitos
- I a menjar!
TRUCS
I VARIANTS
- Per enganxar els lacasitos he agafat un tallet de xocolata i l’he escalfat en un bol al microones 30 segons. Aquesta xocolata mig desfeta serà el que el meu nen anomena “cola de xocolata” i servirà per, amb la punta d’una cullera o amb un escuradents pintar un costat del lacasito i enganxar-lo al pastís
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada