Disposada a amortitzar la thermomix vaig tornar a preparar un altre pa de
pessic de cacau. Aquesta vegada volia que em quedés molt esponjós i que no
tingués oli ni mantega (ja n’he fet algun altre), per tant he tornat a fer la
recepta del pa de pessic genovès de cacau però amb una mica més de massa.
INGREDIENTS
5 ous
150 g. de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla
90 g. de farina de rebosteria
60 g. de cacau pur
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 180 graus i pintem amb mantega el motllo que vulguem fer servir. En aquest cas jo volia un pa de pessic molt alt i esponjós i vaig fer servir un motllo de 18 cm. desmotllable i alt
- Posem la papallona a la thermomix
- Aboquem els ous, el sucre i el sucre de vainilla al vas i programem 6 minuts, 37 graus, velocitat 4
- Programem 6 minuts més a velocitat 4 però aquesta vegada sense temperatura
- Afegim la farina i el cacau intentant repartir-ho bé entre els forats de la papallona
- Programem només 4 segons a velocitat 3
- Traiem la papallona i amb una espàtula acabem d’integrar la farina amb moviments envolvents i suaus
- Emplenem el motllo i el posem al forn a 160 graus durant quaranta minuts
- Quan faltin 5 minuts punxem per veure si està ben cuit i, sinó ho deixem fins que acabi el temps. Tornem a punxar i traiem del forn
- I afegim sucre glass amb un colador (jo l’he fet amb la thermomix però també el podeu afegir del comprat)
- I a menjar!
TRUCS I VARIANTS
- En no portar olis, de vegades aquest pa de pessic hi ha gent que el troba “dens” i hi afegeix almíbar lleuger
- També es pot obrir per la meitat i afegir melmelada, crema de cacau, etc...
- La propera vegada provaré de fer-lo amb un motllo de corona, a veure què tal
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada