dimarts, 25 d’abril del 2017

Pa de pessic de cacau




Disposada a amortitzar la thermomix vaig tornar a preparar un altre pa de pessic de cacau. Aquesta vegada volia que em quedés molt esponjós i que no tingués oli ni mantega (ja n’he fet algun altre), per tant he tornat a fer la recepta del pa de pessic genovès de cacau però amb una mica més de massa.

INGREDIENTS

5 ous
150 g. de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla
90 g. de farina de rebosteria
60 g. de cacau pur

PREPARACIÓ
  1. Escalfem el forn a 180 graus i pintem amb mantega el motllo que vulguem fer servir. En aquest cas jo volia un pa de pessic molt alt i esponjós i vaig fer servir un motllo de 18 cm. desmotllable i alt
  2. Posem la papallona a la thermomix
  3. Aboquem els ous, el sucre i el sucre de vainilla al vas i programem 6 minuts, 37 graus, velocitat 4
  4. Programem 6 minuts més a velocitat 4 però aquesta vegada sense temperatura
  5. Afegim la farina i el cacau intentant repartir-ho bé entre els forats de la papallona
  6. Programem només 4 segons a velocitat 3
  7. Traiem la papallona i amb una espàtula acabem d’integrar la farina amb moviments envolvents i suaus
  8. Emplenem el motllo i el posem al forn a 160 graus durant quaranta minuts
  9. Quan faltin 5 minuts punxem per veure si està ben cuit i, sinó ho deixem fins que acabi el temps. Tornem a punxar i traiem del forn
  10. I afegim sucre glass amb un colador (jo l’he fet amb la thermomix però també el podeu afegir del comprat)
  11. I a menjar!

TRUCS I VARIANTS
  • En no portar olis, de vegades aquest pa de pessic hi ha gent que el troba “dens” i hi afegeix almíbar lleuger
  • També es pot obrir per la meitat i afegir melmelada, crema de cacau, etc...
  • La propera vegada provaré de fer-lo amb un motllo de corona, a veure què tal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada