dijous, 6 d’abril del 2017

Empanadilles de carn

Seguint amb la intenció que el meu nen vagi provant coses noves, vaig voler preparar empanadilles amb ell. La massa, tot i que es pot fer amb thermomix, la vaig comprar al Mercadona de la marca buitoni i per fer el farcit de carn vaig “tunejar” la recepta de salsa bolonyesa del llibre de la TM5 “cocina fàcil y saludable”.

INGREDIENTS

1 ceba mitjana tallada a trossos
2 pastanagues tallades a trossos (sense la pell, clar)
400 grams de carn (jo trio la carn que vull a la carnisseria i faig que me la piquin)
Entre 40 i 50 grams d’oli (jo hi vaig posar 40 grams i va quedar molt bé)
150 grams de tomàquet fregit
Alfàbrega (o orenga)
Sal i pebre
Un ou batut per pintar les empanadilles
Massa d’empanadilles (en el meu cas buitoni)

PREPARACIÓ

PER FER EL FARCIT:
  1. Tritura la ceba, la pastanaga i l’oli 5 segons a velocitat 5
  2. Programa 8 minuts, 120 graus i velocitat 1
  3. Afegeix la carn, la sal, el pebre i l’alfàbrega o l’orenga i barreja-ho bé
  4. Programa 12 minuts, 120 graus i velocitat 1

PER MUNTAR LES EMPANADILLES:
  1. Deixar reposar la carn 10 minuts, mentrestant engegar el forn a dalt i a baix a 180 graus
  2. Quan no cremi, agafar una culleradeta de carn i posar-la al centre de la massa, tancar-la i, amb un forquilla, de manera suau, anar “segellant” les vores
  3. Posar-les amb una safata de forn folrada de paper de forn
  4. Pintar-les amb l’ou batut
  5. Posar-les 14 minuts al forn, anar vigilant que no es cremin i que vagin quedant daurades
  6. I a menjar!

TRUCS

  • Al meu fill li va agradar tant fer les empanadilles que quan vàrem anar a una botiga i va veure un aparell per tancar-les el vàrem haver de comprar. El vàrem comprar a la botiga Casa i anaven dues mides. De moment no les he provat però aviat faré empanadilles de xocolata i de formatge amb pernil dolç i ja us penjaré el resultat
  • Les empanadilles es poden coure al forn (jo ho vaig fer així) o amb una fregidora (com les patates fregides o les croquetes)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada