La meva mare em feia sempre vedella amb bolets
però amb salsa d’ametlles i m’encantava. Buscant receptes per fer vaig trobar
aquestes mandonguilles en salsa d’ametlles al blog d’Ana Sevilla i em vaig
decidir a provar-les i aquí veieu el resultat. La veritat és que ha quedat molt
bo i lleuger, perquè no enfarinem ni fregim les mandonguilles.
INGREDIENTS
PER LES
MANDONGUILLES:
400 g. de carn
picada
30 g. de pa
ratllat
2 dents d’all
1 culleradeta
de sal
1 ou
Pebre
Julivert (no n’hi
vaig posar)
PER LA SALSA:
30 g. d’oli d’oliva
50 g. d’ametlles
crues
1 all gran
Julivert (no n’hi
vaig posar)
Colorant (jo hi
vaig posar 1 sobre de safrà)
30 g. de pa del
dia
400 g. d’aigua
Mitja
culleradeta de sal
PREPARACIÓ
PREPAREM LES
MANDONGUILLES:
- Posa els alls i julivert i programa 5 segons a velocitat 5. Afegeix la carn i tota la resta d’ingredients de les mandonguilles i programa 6 segons a velocitat 5.
- Fes les mandonguilles amb les mans, posa-les a la cistella de la thermomix i reserva
PREPAREM LA
SALSA JUNTAMENT AMB LES MANDONGUILLES:
- Escalfem l’oli programant 5 minuts, temperatura varoma i velocitat de cullera
- Afegim el vi blanc i ho triturem tot 30 segons velocitat 5-7-10
- Afegim tota la resta d’ingredients i col·loquem la cistella
- Programem 20 minuts, varoma, velocitat 2
- Buidem les mandonguilles en una olla
- Triturem la salsa al gust. Jo l’he triturat 10 segons velocitat 5-7-10 i les ametlles han quedat molt trossejades però es noten (a nosaltres ens agrada així), si voleu que no es notin repetiu l’operació
- Buideu la salsa sobre les mandonguilles a l’olla i bulliu un parell de minuts per acabar d’unificar el plat
- I a menjar!
TRUCS
- Aquesta és una versió lleugera perquè les mandonguilles no van bullides però si us agrada més podeu enfarinar-les i fregir-les
- La carn la compro a la carnisseria de confiança triant les peces que m’agraden i allà mateix me la trituren
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada