dimecres, 12 d’abril del 2017

Mandonguilles en salsa d'ametlles


La meva mare em feia sempre vedella amb bolets però amb salsa d’ametlles i m’encantava. Buscant receptes per fer vaig trobar aquestes mandonguilles en salsa d’ametlles al blog d’Ana Sevilla i em vaig decidir a provar-les i aquí veieu el resultat. La veritat és que ha quedat molt bo i lleuger, perquè no enfarinem ni fregim les mandonguilles.

INGREDIENTS

PER LES MANDONGUILLES:
400 g. de carn picada
30 g. de pa ratllat
2 dents d’all
1 culleradeta de sal
1 ou
Pebre
Julivert (no n’hi vaig posar)

PER LA SALSA:
30 g. d’oli d’oliva
50 g. d’ametlles crues
1 all gran
Julivert (no n’hi vaig posar)
Colorant (jo hi vaig posar 1 sobre de safrà)
30 g. de pa del dia
400 g. d’aigua
Mitja culleradeta de sal

PREPARACIÓ

PREPAREM LES MANDONGUILLES:
  1. Posa els alls i julivert i programa 5 segons a velocitat 5. Afegeix la carn i tota la resta d’ingredients de les mandonguilles i programa 6 segons a velocitat 5.
  2. Fes les mandonguilles amb les mans, posa-les a la cistella de la thermomix i reserva

PREPAREM LA SALSA JUNTAMENT AMB LES MANDONGUILLES:
  1. Escalfem l’oli programant 5 minuts, temperatura varoma i velocitat de cullera
  2. Afegim el vi blanc i ho triturem tot 30 segons velocitat 5-7-10
  3. Afegim tota la resta d’ingredients i col·loquem la cistella
  4. Programem 20 minuts, varoma, velocitat 2
  5. Buidem les mandonguilles en una olla
  6. Triturem la salsa al gust. Jo l’he triturat 10 segons velocitat 5-7-10 i les ametlles han quedat molt trossejades però es noten (a nosaltres ens agrada així), si voleu que no es notin repetiu l’operació
  7. Buideu la salsa sobre les mandonguilles a l’olla i bulliu un parell de minuts per acabar d’unificar el plat
  8. I a menjar!

TRUCS

  • Aquesta és una versió lleugera perquè les mandonguilles no van bullides però si us agrada més podeu enfarinar-les i fregir-les
  • La carn la compro a la carnisseria de confiança triant les peces que m’agraden i allà mateix me la trituren

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada