Ens van agradar tant les llenties amb arròs que ho vaig
voler provar amb mongetes blanques i, la veritat, també repetirem. La base de
la recepta la vaig treure del blog de Carmen Bejarano Busto. La idea era fer
mongetes amb arròs però la veritat és que tenia poques mongetes, i vaig decidir fer arròs amb mongetes 😁
INGREDIENTS
1 tomàquet pelat (jo he fet servir un de llauna)
1 ceba
1 all
1 pastanaga
50 g. d’oli
200 g. d’aigua per triturar el sofregit
250 g. de mongeta blanca cuita
150 g. d’arròs de gra rodó (jo faig servir el SOS de
Nomen)
1 litre d’aigua
Sal
PREPARACIÓ
- Afegim l’oli al vas i escalfem 2 minuts a temperatura varoma velocitat 1 sense el cubilet
- Incorporem el tomàquet, la ceba, l’all i la pastanaga i trossegem 6 segons a velocitat 5
- Baixem les restes de la tapa i del vas i sofregim 10 minuts, temperatura varoma i velocitat 1 (sense cubilet). Si esquitxa podem posar el cistell.
- Afegim els 200 g. d’aigua i triturem 40 segons al 7 perquè no quedin trossos de verdura. Aneu amb compte de no cremar-vos amb els vapors (jo he aguantat el cubilet amb un drap de cuina)
- Afegim el litre d’aigua, la sal i programem 5 minuts, temperatura varoma i velocitat 1 (si voleu afegir xoriç ho podeu fer aquí)
- Afegim l’arròs i programem 10 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat de cullera
- Quan acabi el temps afegim les mongetes cuites i programem 5 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat de cullera
- Deixem reposar dins del vas una mica
- I a menjar!
TRUCS
I VARIANTS
- Podem afegir pebrot vermell i verd al sofregit i/o xoriç o cansalada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada