dilluns, 12 de juny del 2017

Galetes de xocolata amb xocolata


Per fer aquestes galetes he tingut l’ajuda del meu fill de 3 anys i s’ho ha passat molt bé. Són una mica diferents de les galetes de xocolata que ja tinc penjades i jo diria que fins i tot són més bones. Son tan fàcils que, si no teniu thermomix, podeu fer els mateixos passos amb un minipimer o qualsevol robot de cuina.

INGREDIENTS
  • 80 g. de mantega
  • 180 g. de farina
  • 20 g. de cacau pur
  • 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
  • 80 g. de sucre
  • 2 culleradetes de sucre vainillat
  • 75 g. de boletes de xocolata per barrejar amb la massa
  • 50 g. de boletes de xocolata per incrustar a la massa de les galetes abans de coure-les

PREPARACIÓ
  1. Escalfa el forn a 180 graus (escalfor a dalt i a baix)
  2. Posa la mantega, la farina, el llevat, el cacau, el sucre i el sucre vainillat al vas de la thermomix
  3. Barreja durant 20 segons a velocitat 5
  4. Incorpora els 75 g. boletes de xocolata (o xocolata ratllada) i barreja 5 segons a velocitat 5
  5. Afegeix l’ou i barreja 20 segons a velocitat 5
  6. Treu la massa i, amb les mans, fes boletes petites que hauràs de xafar i posar en una safata de forn untada de mantega (o a sobre de paper de forn), i reparteix la resta de boletes de xocolata per sobre
  7. Posa la safa a la part inferior del forn durant 12-15 minuts (jo les he posat 14 minuts) i ja estaran a punt per deixar refredar damunt una reixa perquè no quedin “molles
  8. I a menjar!

TRUCS
  • És una massa molt maniobrable, ja veureu que no tindreu cap problema, però si us queda un xic enganxosa (a mi no em va quedar) us podeu untar les mans amb una mica d’oli o farina i la podreu treballar perfectament
  • Si us fa mandra netejar la safata del forn (com és el meu cas...) només cal que la folreu amb paper de forn (o també podeu fer servir una de les làmines de silicona aptes per a forn) però el que no us recomano és paper de “plata”
  • No us passeu amb la cocció perquè quan es refreden ja s’acaben d’endurir, amb els 12-15 minuts hi ha temps suficient per coure’s bé
  • Com que estem a l’estiu i, a més, aquestes galetes porten ou, jo les he guardat en un recipient de galetes a la nevera i han quedat boníssimes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada